Over mij

Mijn naam is Marieke van Ooyen, trotse moeder van een dochter en een echte Brabantse.  Ik ben een open persoon en hou enorm van gezelligheid, maar een lange wandeling door de stille natuur is ook een favoriete bezigheid.

Na meer dan 20 jaar gewerkt te hebben in de commerciële communicatie- en evenementenwereld, besloot ik om te onderzoeken of ik hier iets mee kon doen in de uitvaartwereld. Een uitvaart is tenslotte ook een evenement, een viering van iemands leven, waarbij van alles geregeld moet worden. Door verschillende ervaringen in het leven ben ik erachter gekomen dat er nog te weinig verteld wordt over de mogelijkheden bij een uitvaart. En juist dat stuk wil ik graag met zoveel mogelijk mensen gaan delen. 

Na een zoektocht, ben ik er (voor nu) achter gekomen dat ik het meest gelukkig word van het informeren en het voorlichten van mensen én het vastleggen van wensen bij een uitvaart. Samen met mensen een uitvaartplan maken. In gesprekken die ik met mensen heb mogen voeren, merk ik dat gedurende het gesprek het “zware” onderwerp, steeds lichter wordt. Mensen zijn regelmatig postitief verrast bij de gedachte dat ze ook dit moment zo in kunnen vullen dat het dichtbij ze blijft. 

Daarnaast werk ik bij de gemeente Helmond, maar hou ik me ook nog graag bezig met nieuwe ontwikkelingen in de uitvaartwereld, zoals bijvoorbeeld milieuvriendelijkere opties bij een uitvaart en humaan composteren.

Een uitvaart of afscheidsceremonie is iets waar we niet snel aan willen denken, maar het kan echt positief bijdragen, wanneer je dit wel doet. Niet alleen voor jezelf, maar vooral ook voor degene om je heen. 

Remembering that you are going to die is the best way I know to avoid the trap of thinking you have something to lose.

You are already naked. There is no reason not to follow your heart. 

Steve Jobs – 

Marieke-5
Fotograaf Christel Verschuren